Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Pumo
09-08-11, 19:46
SickHead akt III - Ludzie z Wyrokiem (By ViP)
Autor Wiadomość
Visor 
Bo w sklepie pustki

Monet: 1
Medale: 2

Wysłany: 17-04-11, 20:23   SickHead akt III - Ludzie z Wyrokiem (By ViP)  

Hyhy, nie mnie się spodziewaliście, co?

Znana już wszystkim grupa pod dowództwem Władimira Głośnego, czyni kolejny krok by znaleźć się w złodziejskim panteonie sław, trafiając za kratki. Oczywiście uczynią to jeśli tylko uda im się ukryć to jak frajersko tam trafili. Podczas gdy większość ekipy odsiaduje wyrok, odliczając kolejne dni, Wiedźminowi powodziło się znacznie gorzej. Tłum poruszony publiczną projekcją dowodu zbrodni w postaci filmu o jego przygodach, jednogłośnie wyznaczył kare śmierci. Jednakże Głośny wraz z resztą, nie ma zamiaru grzecznie czekać. Z pomocą Pijanego jako wtyki w świecie zewnętrznym planują ucieczkę, oraz akcję ratunkową Wiedźmina, licząc na pomoc współwięźniów... problem w tym, że czasami człowiek zastanawia się czy to więzienie, czy też zakład psychiatryczny. Również strażnicy nie zachowują pełni profesjonalizmu, jednak czego się spodziewać gdy ich liderem jest brat bliźniak kapitana milicji? Tak więc szykuje się nam pojedynek zakręconych... khm... umysłów?

Link do plakatu w przypadku, gdyby sam się nie wyświetlił : http://zapodaj.net/f833f0b80af5.png.html

Pozdrawia, ViP.
Sickhead (By Visor i Pumo)

I mini komiksy...
Ech, te trendy...

Jeśli chcesz abym ocenił ci komiks, wyślij mi kwiaty i czekoladki.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 4

Wysłany: 17-04-11, 21:16     

Nikt nie spodziewa się Visorowej zapowiedzi!

Nie będę się rozdrabniał. SichHead (wolę nazwę z dwiema wielkimi literami, nie wiem czemu. Korzystając z okazji domagam się również zmiany nazwy tematu z komiksem, bo jest cokolwiek myląca ;) ) nie jest dziełem, które można oceniać drobiazgowo. Tu w grę wchodzą emocję, jakie dzieło wywołuje, odczucia... Ja ucieszyłem się jak mały dzieciak, kiedy zobaczyłem zapowiedź trzeciego aktu. Dzięki, chłopaki!
Fabularnie komiks zapowiada się genialnie. Ucieczka z pokręconego więzienia będzie czymś co, jestem niemal absolutnie pewien, przyprawi mnie o bóle brzucha ze śmiechu. Nie zawiedźcie mnie, chłopaki. Czekam na mnóstwo nowych, zdrowo pokręconych postaci i nie mniej pokręconych zdarzeń.
O wykonanie nie mam się co martwić. W tym przekonaniu utwierdza mnie naprawdę znakomity plakat. Niby nic efektownego, ale NAPRAWDĘ się podoba. Nie wiem, który z was to robił (chociaż obstawiam, że Pumo bo to raczej on trudzi się wykonaniem), ale jestem pod dużym wrażeniem.
Jak wy coś robicie, to to jest hit, więc będzie hit i tym razem. Nie ma bata - uda się. 10/10.

Kael'thas 
Władca Pustki

Monet: 9
Warn: 1/4

Wysłany: 18-04-11, 07:56     

SŁODKO!!!!!

a teraz trochę mniej poważnie

specjalnie dla ciebie (chodzi o Puma , Visior możesz pomarzyć) Przeczytałem drugą część SickHead ( Nie żeby mi się chciało, nuda i te sprawy). I tak jak dwójka była lepsza od jedynki ( Bo nie pamiętam Jedynki(tak , serio nie pamiętam)) To i mam nadzieję że trójka nie wypadnie gorzej. A teraz coś o tej zapowiedzi

.
..
...

ŻAL

w sumie te wyrazy eee litery by wystarczyły ale skoro się domagacie pełnej recenzji zapowiedzi

Plakat: Jeden z najgorszych jakich widziałem 10/10
Zapowiedź fabularna: W sumie fabuła w każdej części inna, próby - podróż - planowanie w tej części ( no chyba że będą wiele razy próbować uciec to będzie to podobne do Jedynki)
I tak jak fabuła w poprzednich częściach wiązała się z pierdołą ( ukraść Kamila z lasu, znaleźć sklep z pamiątkami) to w tej uciec z więzienia jak by bardziej już poważne( oby nie zepsuło to całej trylogii (jak na razie xD ) ale waszym poczuciem humoru na pewno to zakryjecie.

Spoiler: NO DZIĘKI KURNA ŻE MI POWIEDZIELIŚCIE ŻE LIDER STRAŻNIKÓW JEST BLIŹNIAKIEM KAPITANA MILICJI, NO PO PO PROSTU SUPER JUŻ WSZYSTKO WIEM I NIE MAM PO CO CZYTAĆ, DZIĘKI WIELKIE!!

Tak więc, z niecierpliwością czekam aż wyjdzie komiks(Pomimo że znam zakończenie) by go przeczytać, jak kiedyś za kilka miesięcy będzie mi się tak strasznie nudzić jak wczoraj.

Vesten 
Hand of the King

Medale: 1

Wysłany: 19-04-11, 18:59     

Tak, zacznijmy od plakatu. Jest porządny. Wygląda świetnie, doskonałe efekty graficzne, wycinanie, wklejanie itd. Po prostu miodzio. Jeden z najlepszych plakatów, jakie widziałem na GK. Po prostu przyjemnie się na niego patrzy - i już.

Fabuła zapowiada się nawet ciekawie. Ucieczka z zakładu psychiatrycznego może być bardzo ciekawym motywem dla komedii. Druga część SH wyszła wam przeciętnie, dużo gorzej od pierwszej, liczę wiec, iż wrócicie do poziomu z aktu pierwszego i po zakończeniu liczba Bestsellerów na forum wzrośnie o jeden. Ogólnie - zapowiada się ciekawie, czekam na komiks i powodzenia ;) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Spiro 

Wysłany: 21-04-11, 16:24     

Plakat jest naprawdę dobry (nie mogę stwierdzić, że znakomity bo nie widziałem ich w końcu zbyt wiele na tym forum xD ). Zastosowano ciekawe efekty i oryginalny, nie wałkowany schemat.

Jeśli chodzi o prace komiksowe, to nie miałem przyjemności spotkać się z komedią, więc nie wiem czego się spodziewać. Ale dzięki interesującej zapowiedzi, na pewno go przeczytam

Nad komiksem pracują twórcy forumowych bestsellerów, więc nikt na pewno nie będzie zawiedziony :)

karpczonisko 

Monet: 5

Wysłany: 01-05-11, 18:16     

Zakładam że plakat zrobił Pumo - gdyż to on jest od tego specjalistą. I powiem jedno: Tym rozwalasz wszystkie moje plakaty razem wzięte. TO JEST GENIALNE! Świetne efekty rendery, MIÓD! 10,9999999999999999999999999999999999999999999999+/10

Fabularnie, jak zwykle, spodziewam się czegoś dobrego, absurdalnie śmiesznego... Jesteście geniuszami wcielonymi ;]

10/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi