Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
14-02-10, 10:51
Symfonia Nocy
Autor Wiadomość
Ado'o 

Monet: 20
Medale: 4

Wysłany: 12-09-09, 13:36   Symfonia Nocy  

Czcigodni! Ups...zapomniałem że to TM dla Jakubcia :D . Inaczej...

Drodzy użytkownicy! Wreszcie dostałem power upa i zacząłem prace nad nowym projektem. Miałem długą przerwę z tego powodu że po prostu mi się nie chciało robić Drogi Arkhana II. Mogę zdradzić że prace nad DA II póki co zatrzymały się na jednym arkuszu.

Na szczęście wpadł mi do głowy pomysł na komiks. Będzie to średniej długości komiks, przedstawiający dość prostą, ale mam nadzieję że ciekawą historię.

Oto zapowiedź:

Co mogę wam powiedzieć na temat komiksu? Jak już wspominałem, będzie to dość krótka, ale treściwa historia o pewnym człowieku, który wiódł spokojne życie do czasu, aż zamordowano jego żonę. I jakby to tak prosto ująć i niespoilerować za bardzo to, Gabriel (czyli główny bohater) postanawia znaleźć sposób na przywrócenie jej życia.

Będzie to komiks ze sporą ilością akcji, ale znajdzie się kilka ciekawych wątków fabularnych.

To by było na tyle. Zapraszam do komentowania ;) .

PS. I tytuł może jeszcze ulec zmianie! Ale tak na 70% zostanie "Symfonia Nocy" ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

KamilzLasu 

Monet: 35
Medale: 3

Wysłany: 12-09-09, 13:49     

No, wiesz co powiem? Całkiem ciekawie się zapowiada. Jeszcze się okaże że zostanie nekromantą XD Plakat standardowy, bo co można nowego wymyślić? Fabuła całkiem ciekawie się zapowiada, jak już mówiłem. Ocena to 8/10.

LEGENDA

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12
Medale: 2

Wysłany: 12-09-09, 14:39     

Ciekawe, ciekawe.... nie mogę się doczekać komiksu XD Plakat dobry, fabuła troszeczkę podana, ale nie za dużo - tylko tyle bym się zainteresował. Tak więc - 10/10.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 12-09-09, 16:25     

Muheru Yugura, ne?
Komiks zapowiada się świetnie. Zapowiedź ciekawa i treściwa plakat dobry... 8+/10

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 12-09-09, 16:44     

No fabuła... Na szczęście nie będzie długi. DA było trochę za długie. Masz 8/10 za słaby plakat.
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Kamilzot 

Wysłany: 12-09-09, 18:15     

W plakacie podobała mi się tylko czcionka XD. Fabułę przedstawiłeś krótko, ale mniej więcej treściwie. Lubię długie komiksy, ale ten przeczytam. No, to tyle.

7,5/10

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 12-09-09, 18:21     

Hmm... Tak jak Kamilzlot'owi w plakacie podobała mi się czcionka XD Fabułę przedstawiłeś krótko ale dość treściwie. Mimo iż wolę czytać dłuuugie komiksy to ten i tak przeczytam :P 8/10

Ado'o 

Wysłany: 12-09-09, 19:41     

Miałem ciekawy pomysł na video zapowiedź, która być może wypadłaby lepiej. Nawet znalazłem idealną muzyczkę ;) . Ale niestety nie znam się na montażu filmów i w ogóle nie mam zielonego pojęcia o robieniu filmów w Gothciu. A jak przejrzycie wszystkie moje zapowiedzi to plakaty zazwyczaj miałem słabe ;) . Tak czy siak, dzięki za oceny już się odzwyczaiłem od dostawania ocen i naprawdę lekko to przeżywałem ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 11

Wysłany: 13-09-09, 08:37     

Zapowiedź prawie idealna, nie licząc obrazka, który mi się nie podoba. Jednak fabularnie mnie zaciekawiłeś. W końcu bohater nie będzie szukał zemsty (Chociaż i na ten wątek pewnie znajdziesz miejsce :P ) ale sposobu na wskrzeszenie- OGROMNY + Co zaś się tyczy obrazka:
-za jasny
-mówi to samo co zapowiedź (Lepiej by było tam umieścic prrę screenów na krzyż, dodac jakąś czcionkę i reprezentatywne obrazki :P )
-Taki...odpychający...
Jednak żebyś nie pomyślał że w obrazku widzę same minusy to powiem, że....(Co by tu powiedziec XD )...czcionka fajna, zarówno ta chińska jak i ta którą napisane są slowa: "Miłośc", "Poświęcenie", "Zemsta".
Ocena: 8\10

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

Milten Michał 

Monet: 1

Wysłany: 13-09-09, 11:36     

Hmmm plakat, żeczywiście taki dość... nie teges, nie spodobał mi się , jednak po przeczytaniu całego twojego posta to myślę, że komiks może wyjść ci bardzo dobrze, no ale cóż zrobisz, poczekamy, zobaczymy, ocenimy! :D Wacham sie nad 7-8/10, ale dam ci 8/10 :mrgreen:

Matis 

Monet: 4

Wysłany: 13-09-09, 13:32     

Jeśli chodzi o plakat to jest taki sobie. Lecz fabuła mnie bardzo zaciekawiła. Szukanie sposobu na wskrzeszenie żony to coś nowego. Ocena 8/10.

Klikać ludzie.

VchrisV 

Monet: 14

Wysłany: 13-09-09, 18:23     

Cholera, żebyś tylko nie zrobił mitu o Orfeuszu w Gothic'u XD Chociaż na obrazkach widać, że bohater zamiast harfy i pięknego głosu ma miecz, to jakoś zarys fabularny podobny... Ale to zapewne nie zamierzone. A jeśli nawet, to byś rozwiną wiedzę o kulturze antycznej wśród userów XD
Pomysł fajny, ale plakat... Hmm, coś tu nie tak.
Ogólnie: fabuła na +, obrazek niezbyt :P Ale że nie ocenia się książki po okładce, dam ci...
9-/10 A co mi tam, komiks i tak będzie dobry :D

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 13-09-09, 19:08     

Hmm pomysł ciekawy, a o ile mi się wydaje na GK czegoś takiego jeszcze nie było. Piszesz że będzie dużo akcji i kilka wątków fabularnych... wolał bym raczej na odwrót, ale cóż - twój komiks. Liczę też trochę na to że główny bohater powoli zacznie popadać w obłąkanie hihihihi :D Co do plakatu,(nie tylko w tej zapowiedzi) nie obchodzi mnie on za bardzo, chyba że zawiera jakieś informacje odnośnie fabuły. Aha, i fajnej czcionki użyłeś, bardzo bym był wdzięczny gdybyś podał do niej linka. 7,5/10

Ado'o 

Wysłany: 13-09-09, 20:36     

Ponownie muszę wyjaśnić kilka spraw ;) .

VchrisV napisał/a:
Cholera, żebyś tylko nie zrobił mitu o Orfeuszu w Gothic'u

Na pewno nie będzie to mit o Orfeuszu ;) . Bohater nie ma nawet jednej cechy ściągniętej od Orfeusza, a i historia sama w sobie będzie zupełnie inna. No i w ogóle wymyślając fabułę nie inspirowałem się tym że mitem.

Spiacy napisał/a:
Piszesz że będzie dużo akcji i kilka wątków fabularnych...

Tak, postanowiłem zrobić komiks bardziej postawiony na akcję z powodu tego że osobiście bardziej mam natchnienie do robienia rozpierduchy aniżeli wymyślania jakiś skomplikowanych wątków fabularnych.

Spiacy napisał/a:
Aha, i fajnej czcionki użyłeś, bardzo bym był wdzięczny gdybyś podał do niej linka.

Wszystkie czcionki jakie ujrzycie w moich pracach pochodzą z tej strony. Więc rozejrzyj się trochę na tej stronie, a znajdziesz interesujące czcionki.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Keb-fan Gothica 

Monet: 2
Medale: 2

Wysłany: 14-09-09, 08:36     

Czekaj, czekaj... obrazek się ładuje... to może trochę potrwać... jeszcze chwila... ja pier... spokojnieeee... kiedyś się załaduje.

Nie załadował się. Ocenie fabułę. Pomysł jest na pewno oryginalny. Ale nie bardzo rozumiem co ma piernik do wiatraka, tzn. co ci goście w zbrojach wodnego kręgu mają do wskrzeszenia żony i czemu ich zabija. Może uda ci się jakoś to dobrze rozwiązać. Tytuł jest intrygujący, ale nie ma większego związku z komiksem... a tak mi się przynajmniej wydaje :D .

Ogółem jestem pełen nadziei. Dostaniesz 8.5/10 ;)

Ado'o 

Wysłany: 14-09-09, 16:09     

Kiep ( :D ), jak już pisałem to ma być komiks nastawiony na akcję, więc można się domyślić że ci kolesie to jakieś mięsa armatnie...bądź organizacja przeszkadzająca naszemu bohaterowi...albo kosmici...zdradzić nie mogę ;) . Tytuł niestety za bardzo nie jest związany z samym komiks, ponieważ nie miałem za bardzo pomysłu na tytuł ;) .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

KrissDaniel 

Wysłany: 09-10-09, 23:02     

Widzę, że szykuję się kolejny BESTSELLER :]
'Symfonia Nocy', fajny tytuł. Ale nie ocenia się książki po okładce, więc nic nie wiadomo.Póki co wygląda to ładnie, plakat przejrzysty i napisane trochę o fabule :mrgreen: Moja ocena to 10/10 ;)

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 6

Wysłany: 18-10-09, 10:32     

Ado'o Po pierwsze zacznę od czegoś co mnie cięgle irytuje w twoich pracach. Dlaczego w nich zawsze jest taka szarość? No nie wiem jak to ująć... Popatrz na swoje screeny a np. na moje czy Puma. To wina kompa czy jak? :]

Ok przechodzę do oceniania. Plakat: Przypadł mi nawet do gustu. Ciekawe screeny, ciekawe czcionki, jednak nie ma w sobie tego czegoś przez co bym wpadł w mega zachwyt ;)
Fabuła : Gatunkowo zapowiada się coś w stylu Gilberta czyli taki dramacik o zwykłym człowieku, który miał pecha.

Moja ocena to 9 w dziesięciopunktowej skali. Powodzenia przy pracy :]

xxxl 

Wysłany: 18-10-09, 12:16     

Plakat zapowiedzi był całkiem fajny. Tylko obrazki nieco zbyt szaro-bure. Czcionka tych napisów była super! :D Fabuła zapowiada się ciekawie. Wystawiam za zapowiedź ocenę 9/10.

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

Ado'o 

Wysłany: 18-10-09, 19:34     

Dor. obawiam się że tak to wina kompa. Niestety mam dość stary i słaby sprzęt że G2 nawet mi nie idzie na maksymalnych detalach (znaczy bardzo się przycina). A ta "szarość" to zapewne wina dość niskiej rozdzielczości i źle ustawionego kontrastu. Postaram się to jak najbardziej się da poprawić.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi