Fabuła:
Dwa lata po objęciu władzy w Marandi Arroks podbił sąsiadujące morskie państwo Estię oraz wypowiedział wojnę wszystkim sąsiadującym Marandi państwom: Narlochowi, Kimarosowi oraz Karsji. Wojna kosztowała wiele naród marandzki jednak wszystko wskazuje że większość owego świata znajdzie się wkrótce pod panowaniem Arroksa jego żony Elen oraz jego prawej ręki: Nyrrowanusa Omerusa Amorronela. W zaistniałej sytuacji nowy Klucznik Piekieł Winder obmyśla szalony plan...
Gatunek: Akcja
Czas akcji: 2 lata po komiksie "Stacone Dziedzictwo"
Miejsce akcji: Wiele marandzkich miast, pojawią się też obce krainy..
Premiera: Jakoś tak pod koniec wakacji ewentualnie jak będę miał wenę to tak w środku
// Tak wiem trochę trudno sie połapać w tych nazwach, znajdę mapę w tym burdelu zwanym dyskiem zewnętrznym "G" to ją wystawię ;p
Cóż Elminsterze. Po pierwsze - W KOŃCU WRÓCIŁEŚ.
Teraz przejdźmy do oceny Oczywiście zaczniemy od plakatu.
Zawsze miałeś do tego dryg, nie da się ukryć. Ten plakat nie zawodzi, jest dobrze pomyślany, oryginalny i perfekcyjnie wykonany. Chociaż nie wiem czy słowo "plakat" w tym przypadku pasuje, bo równie dobrze mogłoby to być logo komiksu. Ale nie mam nic do zarzucenia więc nie ma sensu nad tym za bardzo dumać.
Co do fabuły... nie zdradziłeś nic konkretnego więc nie mam za bardzo podstawy do sklecenia jakiejś konstruktywnej oceny tego aspektu. W każdym razie, jestem pewien że nie zawiedziesz, więc nie ma się o co martwić.
Cóż, cieszę się że niebawem zobaczę kolejny komiks spod twojego młota i nie pozostało nic innego niż życzyć powodzenia
A teraz...
WON DO ROBOTY!
No, nareszcie Elminster wrócił, czekałem na to odkąd zniknął .
Plakat jest... Jak by to powiedzieć... Fenomenalny jest słowem zbyt małym. Dlatego powiem, że jest to najlepszy plakat jaki do tej pory widziałem na tym forum. I zgadzam się z Pumą, że nadaje się on także na logo. Ogólnie - jestem zachwycony.
Cóż, akcja znów będzie miała miejsce w Marandii, co niezwykle cieszy, gdyż mnie się to twoje uniwersum bardzo spodobało (chętnie zobaczyłbym w/w mapkę). Zdecydowałeś się na kontynuację Straconego Dziedzictwa. Nie wiem, czy to był najlepszy możliwy ruch, ale znam twój poziom i sądzę, iż takim się okaże. O fabule zbyt dużo nie wiemy, niemniej jednak zapowiada się - jak zawsze u ciebie - niezwykle ciekawie.
Ogólnie czekam na komiks, po cichu licząc na bestsellera .
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Wypowiadał się już junior admin, wypowiadał i moderator - czas, abym dołączył do tego skromnego grona i uświetnił go moją wspaniałością.
Co tu dużo, Elmo, gadać. Wróciłeś z nową zapowiedzią (chociaż po cichu liczyłem na kontynuację Szponu ), która na dodatek wgniata. Zapowiada się twój chyba najbardziej rozbudowany komiks. I o to biega!
Wizualnie plakat wgniótł mnie dosyć mocno w fotel. Wygląda rewelacyjnie i, co tu dużo gadać, zapowiedź miesiąca jest niemal na 100% twoja. Czego ci życzę.
Fabularnie komiks zapowiada się ciekawie, chociaż niezbyt wiele zaprezentowałeś. Ot, Marandią targają wojny, ale niebawem Marandia podbije wszystko i wszystkich. Liczę na ciekawe przemieszanie monumentalnych bitew i wydarzeń na mniejszą skalę.
PS. W nazwach i geografii twojego uniwersum to ja się odnajduję, gorzej z postaciami - Stracone Dziewictwo czytałem... już rok będzie. Ale do tego czasu sobie wszystko odświeżę No i wreszcie przeczytam i skomcię inne dzieła marandzkie
Cóż, nie lubię oceniać zapowiedzi ale OK.
Obrazek... Nie powiem, oryginalny. Wygląda ponadto dosyć ładnie, chociaż trochę kanciasto Sceny z gry - To już standard, ale pasują.
Stracone Dziedzictwo jest moim ulubionym komiksem od kiedy tylko się pojawił i liczyłem na jego bezpośrednią kontynuację. I ucieszyłem się widząc tą zapowiedź, naprawdę! Wątek jest nieokreślony, prócz "szalonego planu" więc jednak trudno mi oceniać cokolwiek. Ale widzę, że Marandia to kox
Demon w centrum pentagramu... Mogę tylko wnioskować, co się stanie.
Miło, że wróciłeś do pracy już od dawna, Elminsterze. Potrzeba nam legend forumowych. Zapowiedź oczywiście 10/10, jeśli mamy liczyć taką skalą.
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Kurde no, przyznam, że plakat wygląda genialnie . Nic dodać, nic ująć. Fabuła też zapowiada się przyzwoicie, w końcu Stracone Dziedzidctwo również było udanym komiksem, chociaż z drugiej strony przyznam, że nic z tego komiksu nie pamiętam . Ogółem, wszystko zaprezentowałeś idealnie, nie odkryłeś za wiele ale też i za mało. No cóż, będe niecierpliwie czekać na "Królestwo" i obiecuje, że będe pierwszy do oceny . 9/10
No cóż, jak się pojawiają takie zmyślne nazwy państw oraz imiona, to już się gubię . Dobra, jednak się patrzy pod kątem czysto fabularnym, to jest nawet spoko . Mało przedstawiłeś w opisie, ale może to i dobrze, bo każdy szerszy opis byłby spoilerem.
Plakat jest zarąbisty .
W przeciwieństwie do Lestka, nie robisz tego, że jest jakiś konflikt na tle międzypaństwowym, a fabuła toczy się gdzieś na uboczu i oba elementy są oddzielnie.
Ocena: 9/10.
Wiem, że trochę lakonicznie, ale koledzy wyżej mnie już w większości wyręczyli
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.