Fabuła:
Arroks jeden z wielu mieszkańców Ormatinu wiedzie trudne życie. Nie ma przyjaciół, pracodawca jest wyzyskiwaczem, jego wybranka go ignoruje. Wszystko się zmienia podczas pewnej nocy kiedy spotyka nieznajomego, który proponuje mu nowe lepsze życie. Od tej pory wszystko zaczyna mu sie ukladać. Jednak wszystko ma swoją cenę...
Gatunek: Akcja
Czas akcji: kilkanaście lat po komiksie "Rytual"
Miejsce akcji: Marandia, miasto Ormatin
Premiera: Najprawdopodobniej 8,9 albo 10 lipca. Zależy jak bedę stal z chęciami na skończenie dwóch ostatnich arkuszy
W tej chwili komiks ma 784 obrazki.
Uwielbiam twe komiksy, których fabuła toczy się w Marandii. Są w tak fajny, luźny sposób ze sobą połączone. Teraz czas na kolejną twą pracę, która zapewne nie będzie odstawać od reszty twoich genialnych wytworów.
O fabule można co nieco przeczytać w autobiografii Tutaj dałeś takie tylko wprowadzenie Plakat powalił mnie na kolana! Jest super Szczególnie podoba mi się ten miecz po środku i sposób w jaki ustawiłeś bohaterów (tam na dole). Szkoda tylko, że czcionka taka... zwykła. Byłoby idealnie.
Podsumowując z wypiekami na twarzy czekam na Stracone Dziedzictwo. Twoje prace są świetne i chętnie dowiem się co ciekawego, po raz kolejny wydarzyło się w Marandii. Wszyscy wiemy na co Cię stać i czekamy na to, że zaskoczysz nas swoim kunsztem obecny mistrzu komiksów 10/10
Z dawna już słysząc o nowym komiksie Elminstera, ja i moje kamraty...
Dobra, daruję sobie kiepskie parodie Mickiewicza. Przejdę do rzeczy. Ale najpierw powiem jedno: jak dla mnie to jesteś jednym z najlepszych komiksiarzy (muszę kiedyś ranking zrobić. Ale napewno będziesz wysoko) na forum. I dlatego na kolejne twoje prace czekam z takim napięciem. i dlatego tak bardzo żałuję, że nie będzie Szponu. No, alena osłodę dasz nam nowy i (przypuszczalnie) genialny komiks. BTW. dokończysz kiedyś Szpona?
No, teraz zabierzmy się za zapowiedź. Plakat powala na glebę jak humor w UA. Genialne, niesamowite wykonanie. Elegancko nazwałeś bohaterów i ich przedstawiłeś na zdjęciach. Ten miecz obok napisu jest świetny. Elegancki i wogóle...
Fabula zapowada się wspaniale. Zdradzasz niewiele i aż chce się więcej. Ja tam czekam i liczę, że wyrobisz się na ósmego. Sprawiłbyś mi świetny prezent na urodziny
Spokojnie przeglądam sobie nowe posty na forum, a tu zapowiedź nowego komiksu Elminstera. Tytułem jakoś mnie to nie przyciągnęło, ale zajrzałem, zobaczyłem opis fabuły... nie powiem, dosyć ciekawie się zapowiada, chociaż widywałem lepsze fabuły. Ale gdy zobaczyłem plakat... po prostu mistrzostwo! Pierwszy obrazek mógłby startować w konkursie na screen tygodnia. Człowiek w mrocznej szacie, szkielety, demony, pioruny, inne magiczne efekty... po prostu przesiąka klimatem i w dodatku wygląda bardzo efektownie. Na drugim obrazku efekt czaru, który wygląda tajemniczo i jest ładnie ujęty na screenie. Trzeci obrazek znów świetny. Efekt czaru, mag i dwoje ludzi. Wszystkie trzy obrazki razem, z tym mieczem (chyba smocza zguba) pod spodem i obrazkami bohaterów komiksu dają efekt hiperzaj*****ego plakatu zapowiedzi. No i jeszcze mały plusik - plakat też zdradza nieco fabuły. Widać, że będzie związana z demonami. W tym świetle wydaje się ciekawsza. Za zapowiedź 9,75/10 i mam nadzieję, że komiks też zasłuży na taką ocenę, albo i na pełną dziesiątkę.
Jak ja kocham zapach zapowiedzi Elminstera o poranku.
Fabuła kojarzy mi się z komiksem "Gra" dość podobna sytuacja choć może to moje złudzenie. Ale jak znam ciebie i twoje komiksy to rozwiniesz to bardzo ciekawie. Czas akcji po "Rytuale" pewnie będą jakieś nawiązania ale to pozostawiam. Czas premiery zaliczam na plus . Teraz coś co najlepiej prezentuje się z całej zapowiedzi-Plakat.
Zacznę od dołu. Imiona postaci są zwyczajne mogłeś dać przynajmniej kursywę.Ale dobra to ty jesteś twórcą. Dobre ustawienie postaci a ten topór Kadara to timexa ? Dobra wyżej miecz w poświacie i napis jednocześnie zwyczajny i niezwyczajny ma do tego klimat.
I najlepiej prezentuje się górna część plakatu. Te trzy obrazki dałbyś na screen tygodnia to skończyła by się hegamonia E$kela świetny efekt i ustawienie.
Sumując byłoby 10-/10 ale chce się podlizać moderatorowito będzie 10/10
Czy to normalne, że na początku przeczytałem "Stracone dziewictwo"? (Nawet nie wiesz jak... // V)
Dobra, dobra, koniec żartów. Komiks zapowiada się całkiem ciekawie. Ładna zapowiedź, estetyczną, co prawda nie wygląda jak jakiś prawdziwy plakat, ale jest naprawdę dobrze. Jednak mógłbym się lekko przyczepić do fabuły. Już wiele razy widziałem historie o nieudaczniku który spotyka nieznajomego który może odmienić jego życie. Krótko mówiąc, fabuła nie jest zbyt mocno oryginalna. A znając twoje wcześniejsze komiksy powinno być zdecydowanie inaczej. Ale liczę, że sam komiks mimo wszystko będzie naprawdę doskonały. Niestety jednak, muszę ci wystawić jak dotąd najniższą ocenę za zapowiedź - 8/10 (i zabarykadować się w domu przed bandą wściekłych userów )
Heh, twoje komiksy są świetne i po zapowiedzi mogę stwierdzić że ten komiks też do takich będzie należał. Co do fabuły komiksu, to można już bylo trochę przeczytać w twojej autobiografii, a tu przedstawiłeś tylko takie wprowadzenie. Do plusów zalicze także to że dzieję się kilka lat po "Rytuale" więc może będą jakieś nawiązania do tego komiksu? Fabuła nie wydaje mi się jakaś taka bardzo oryginalna, ale znając ciebie będzie całkiem inaczej. Plakat jest po prostu ŚWIETNY Najlepszy jest ten miecz po środku, fajnie ułożyłeś te postacie na dole, ta mgiełka nad mieczem tez wyszła ci nieźle. Szkoda tylko że czcionka jest taka... taka zwykła. Gdyby nie była zwykła plakat byłby po prostu idealny. Dostajesz 10-/10
Pięknie się zapowiada. Fabuła cud miód i orzeszki, trzyma w napięciu.
Plakat, pierwsza myśl to "o w mordę...". Jest genialny! Ale te imiona trochę dziwne, ni to gothicowe, ni to polskie, ni zagraniczne...
Tytuł podchwytliwy, na początku przeczytałem, podobnie jak Indiana "Stracone Dziewictwo" i aż się zdziwiłem, że taki tytuł, szybko spojrzałem na autora, a tam... Elminster! Jakież było moje zdziwienie, pomyślałem sobie "Co on, na komiksy komediowe się przerzuca czy jak?", a tu niespodzianka, bo źle przeczytałem...
Ale co do zapowiedzi: potrafisz je robić, plakat ładny i aż zachęcający do komiksu, fajnie użyte efekty i w ogóle. Nie jestem grafikiem, więc powiem po prostu, że jest bardzo ładny i mi się podoba. 10/10.
Co do fabuły, to właśnie coś mi się w niej nie podoba. Mam wrażenie, jakbym gdzieś coś podobnego słyszał. Imiona też takie w ogóle dziwaczne. Zobaczymy, może będzie lepiej, ale na razie 8/10, bo jednak coś jest nie tak.
PS. W każdym razie się ucieszyłem, że wracasz do komiksów.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
To świetna zapowiedź! Gdy tylko spojrzałem na plakat od razu mnie się spodobał. Przede wszystkim dobrze dobrałeś czcionkę. Również spodobały mi się obrazki, dobrze poustawiałeś je pod kątem i to ładnie się prezentuje. Fabuła również doskonała. Może nie jest jakaś super, extra, ale zakończyłeś ją tajemniczo. I to zmusza mnie do czekania w niecierpliwości. XD Za zapowiedź daję 9+\10.
Więc tak... Początkowo jak przeczytałem "Stracone dzie..." to pomyślałem że pewnie "dziewictwo". Na szczęście się opamiętałem i przeczytałem tytuł bez zgadywania co to za słowo.
Zacznijmy od plakatu, a ten jest fantastyczny. Graficzna full profeska.
Fabuła z opisu taka sobie, ale znając twoje komiksy to pewnie wyciskasz z tego ile się da i jeszcze więcej.
Fortuno napisał/a:
Imiona też takie w ogóle dziwaczne.
Ja tam nigdy nie zrozumiem czemu wy czepiacie się imion. Imię to imię. To że nazwę bohatera Jacek czy Jaxoo nie powinno w ogóle mieć dla was żadnego znaczenia, bo autor dał takie imię i tak ma być.