Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Ostatnie dni
Autor Wiadomość
karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 26-08-10, 22:24   Ostatnie dni  

Od razu mówię. NIE JEST TO PLAGIAT areny weny Kael'thasa. To coś z lekka podobnego,ale nawet się areną weny nie inspirowałem,bo powiedzmy sobie szczerze kiedy wpadłem na ten pomysł nie wiedziałem o arenie weny. Ale to nie to samo od razu mówię. A teraz do rzeczy.

Fabuła
Wszyscy którzy popełnili choćby najmniejsze przestępstwo lądują na arenie. Jako widownia wstęp mają tylko co poniektórzy mieszkańcy miasta,bilety na trybunę są bardzo drogie. Cholerne arystokrackie maminsynki lubią popatrzeć na rozlew krwi. Jednak sami w życiu porządnego miecza nie mieli w rękach. A wracając do gladiatorów,to za każdą walkę dostają stare monety. Za nie mogą wykupić broń i pancerz w sklepie znajdującym się na terenie Areny. Co lepsi wojownicy mają prawo do spania na łóżkach reszta jest zmuszona spać w ciasnych i zimnych celach. Ale teraz to nie jest ważne. Teraz wychodzę na arenę,stoczyć walkę o życie. Tutaj wygrany zabija przegranego. Jeśli okaże słabość,lub spróbuje uciec z areny to zastrzeli go Udar. Ten koleś to nadzorca, i uwierz mi, nie uciekniesz daleko. Kiedy on strzela z kuszy nikt nie może się uratować. Dobrze a teraz spadaj bo nie mam czasu na pogawędki. Muszę się przygotować do dzisiejszej walki...

Coś ode mnie:
Będzie to komiks w postaci serialu. Jeden odcinek (max 2 arkuszowy) tygodniowo.
O co w tym chodzi? No cóż jak widzicie fabuła jest ale czego brakuje? WASZEJ INGERENCJI!
Chciałbym abyście pomogli mi w tworzeniu bohaterów. Wojowników na arenie. Niech każdy z was stworzy bohatera. A macie tu wzór formularza: (tylko postacie z G2:NK bez MOD-ów. Nie mogą być też postacie z waszych lub czyiś komiksów)

Kod:
Imię:
Za co trafił na arenę:
Postać:
Kody,dodatki statystyki itd.:

A oto przykład takiego zgłoszenia: (w nawiasie moje uwagi)

Imię: Vlad (byle jakieś z klimatem imiona jak Józio,Mietek itd. nie będą brane pod uwagę)
Za co trafił na arenę: Vlad był kiedyś paladynem,jednak pewnego dnia zafascynowała go sztuka nekromancji. Zaczął studiować na własną rękę księgi Beliara. Jednak pewnego dnia nakrył go na tym mag ognia. Zdesperowany Vlad rzucił się na maga i zabił go mieczem,po czym go ożywił w postaci szkieletu. Jednak Vlad nie zauważył że z magiem przyszedł nowicjusz,który uciekł i opowiedział Pyrokarowi o tym zdarzeniu. Vlad został złapany przez oddział Paladynów,rozbrojony i wrzucony do celi.
Postać: pir_1363
Kody: Set Modelfatness 2
Cechy charakterystyczne: Bardzo silny ale również bardzo wolny

NIE PODAJEMY ZBROI I BRONI!

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

L0rd 

Wysłany: 27-08-10, 08:10     

Imię: Mokardio
Ksywa: Czerwony zabijaka
Za co trafił na arenę: Ten złodziejaszek okradał paladynów. Pewnego dnia przyłapał go paladyn ___________. Jednak udało mu się go zabić. Konający paladyn wezwał straż, która złapała kruka znaczy zabijakę i wtrąciła go do celi.
Postać: zdaje mi się że to Bdt_1090
Kody: jeśli chodzi o kod na kruka to brzmi on Bdt_1090_addon_raven
Cechy charakterystyczne: Może nie nie jest silny ale przewyższa wrogów zwinnością, szybkością i sprytem. Po zabiciu przeciwnika popija grog by uczcić jego śmierć.
EQ: zbroja pirata, kordest, ciezka kusza (jakos tak sie nazywala) oraz runa z ognistą strzałą

Nie mogę się już doczekać!!!

Ostatnio zmieniony przez L0rd 17-09-10, 18:15, w całości zmieniany 7 razy  

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 27-08-10, 10:03     

Imię: Shargan (Ksywka Sharku)
Za co trafił na arenę: Był asasynem. Innego powodu nawet nie szukano.
Postać: Chwilowe kłopoty z G2NK. Wystarczy imię? Dar (Najemnik. Przed siedzibą Onara w lewo i jara ziele. Kod spiszesz z EAB).
Kody: Brak.
Cechy. W walce wykazuje zręczność. Zawsze stara się rozpracować przeciwnika. Mimo, że był szkolony w walce dwoma mieczami, jednym też potrafi walczyć. Zawsze przed walką odmawia krótką modlitwę do Beliara.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

karpczonisko 

Wysłany: 27-08-10, 15:13     

Dzięki naprawdę jesteście źródłem inspiracji :D Ale piszcie dalej potrzebuję jeszcze paru psotaci.

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 27-08-10, 15:33     

Imię: Fortuno (choć większość mówi na niego Fort)
Za co trafił na arenę: Miał układ ze złodziejaszkami w Khorinis - oni kradli, a on to sprzedawał na lewo i dzielili się kasą. Straży nie udało złapać się złodziejaszków, ale za to handlarza - jak najbardziej. Ważne było pokazanie ludziom, że coś robią...
Postać: mil_312_wulfgar
Kody: set modelfatness 1 (z tego co wiem, wulfgar ma chyba 2)
Cechy charakterystyczne: Najlepiej czuje się w mieczach jednoręcznych. Normalnie jest dosyć zręczny, gdyż w dzieciństwie sam był złodziejaszkiem, ale po złapaniu przez straż popadł w depresję i teraz walczy tylko dla urozmaicenia swego nędznego życia.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Kael'thas 
Władca Pustki

Monet: 9

Wysłany: 28-08-10, 00:11     

Witam, po pierwsze co do inspiracji z areny weny... nawet jak byś z niej brał to i tak nie ma z czego xD tak przy okazji dałeś mi motywacje do pracy :D .
Po drugie: można dać tylko 1 postać?
Po trzecie: Imię L0rd, hmm raczej nie jest to imię gothicowe z cyfrą w środku, ogólnie lord w tych czasach to raczej funkcja a nie imię, proponował bym zamiana tego imienia albo przemiana na zwykłe Lord, albo czymś doprawić jak Lordz, Lordy itp.

moja postać

Imię: Kelt

Za co trafił na arenę: "W khorinis pracował jako rzeźnik, gdy straż wbiegła do domu Kelta ujrzeli zamordowaną najmłodszą córkę rzeźnika na haku oraz zamordowaną żonę którą właśnie nożem obdzierał ze skóry Kelt, wypuścili na niego psa, lecz Kelt złamał psu kark. Straż wyjęła broń, a Kelt się poddał, gdy jedne z nich wyciągnął do niego dłoń, Rzeźnik odgryzł mu wtedy palec. Zamknięty w więzieniu, Lecz gdy zaczął mordować współwięźniów, wrzucono go do szpitala psychiatrycznego i trzymany przez 12 lat w podziemiach w samotni, gdyż po 12 latach został wykupiony przez mistrza areny do walk"

Wygląd: Milten , PC_Mage_OW PC_Mage_NW PC_Mage_DI.

Cechy charakterystyczne: Najlepiej włada krótkimi ostrzami, zawsze uśmiechnięty. Bardzo zwinny. Nie zabija przeciwnika podczas walki lecz poprzez tortury które zadaje mu po walce na oczach całej widowni.

Jeśli masz jakieś pytanie, pisz na PW ;]

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 28-08-10, 08:09     

Imię: Eskel
Za co trafił na arenę: Nocą Palladyni przypłynęli statkiem oczyszczać pobliskie plaże, z rąk piratów. W końcu trafili na do bandy Eskela, zabili wszystkich oszczędzając jedynie Kapitana. Zabrali go na arenę by czasem mieć na co popatrzeć.
Wygląd: Greg, insert pir_1300_addon_greg_nw
Cechy charakterystyczne: Eskel najlepiej walczy mieczami jednoręcznymi. Jest dość zręczny jak na Pirata. W walce zawsze wykazuje się sprytem.

Eragorn 

Wysłany: 28-08-10, 12:10     

Imię:Eragorn
Za co trafił na arenę: Eragorn był gońcem podczas kampanii króla Rhobara w Varancie, po wojnie przeniósł się do Khorinis. Pewnego dnia w mieście odbywały się zawody biegaczy nagrodą było tysiąc sztuk złota. Eragorn postanowił zapisać się do biegu. Podczas biegu zaatakowała go banda goblinów i z tego powodu dotarł na metę jako drugi w złości zabił zwycięzce i trafił do więzienia, w końcu postanowiono zabrać go na arenę.
Wygląd:Garret pir_1357_addon_garett
Cechy charakterystyczne:Woli używać mieczy jednoręcznych, wykorzystuje swoją szybkość aby zadawać ciosy i szybko wycofywać się na bezpieczną pozycję

Mam nadzieję,że wszystko dobrze ;)

CJ 

Monet: 1
Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 28-08-10, 13:05     

Imię: Carl
Za co trafił na arenę: Morderca. Ogłuszał i zakopywał żywcem ofiary
Postać: Gorn (nie pamietam kodu, moze później podam)
Cechy charakterystyczne: Umie doskonale walczyć jednoręczną bronią ale jest biegły także w dwuręcznej. Jest mistrzem w strzelaniu kuszy i wkurzania! Bardzo często przeklina i wyzywa wszystkich od czarnuchów

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Ostatnio zmieniony przez CJ 29-08-10, 11:27, w całości zmieniany 1 raz  

karpczonisko 

Wysłany: 28-08-10, 14:34     

CJ, Postać nie zostanie umieszczona. To nie jest komiks komediowy. Gdybyś zmienił tylko Za co trafił na arenę na coś normalnego to bym sklasyfikował :P

Karik04 

Wysłany: 28-08-10, 17:38     

Imię: Karik
Za co trafił na arenę: W nocy w mieście ktoś zabijał ludzi. Jak się okazało, był to Karik. On sam potem twierdził, że wymierzał tylko kary za grzechy. Wmówil sobie, że jest Aniołem Śmierci. Przy próbie aresztowania go, życie straciło trzech strażników a pozostałym przy życiu niedobitkom udało się go obezwładnić i aresztować. Sprawy nie nagłośniono a Karkia wysłano na arenę by zabijał ku uciesze gawiedzi.
Postać: Lehmar
Kod: Nie pamiętam. Jak sobie przypomnę to edytuję posta.
Cechy charakterystyczne: Sprawnie posługuje się jednoręczną, ale nie potrafi walczyć bronią dwuręczną. Mroczny i skryty osobnik. W trakcie walki wypomina rywalowi całe zło jakie ten uczynił w życiu a następnie atakuje z zadziwiającą siłą i zaciekłością godną fanatyka.

Dewon 

Wysłany: 28-08-10, 19:01     

Imię: Chuck
Za co trafił na arenę: Uciekał przed kontrolą policji. Zabił jednego z nich.
Postać: Lee
Kody: Nie mam G2 chwilowo.
Cechy charakterystyczne: Średni w walce bronią jednoręczną, raczkuje w dwuręcznej.

Męczydusza 

Monet: 14

Wysłany: 31-08-10, 19:57     

Imię: Neptala
Ksywa: Męczydusza
Za co trafiła na arenę: Neptala trafiła do więzienia, a później na Arenę, ponieważ zabiła swego męża, który jak się okazało miał kochankę. Niestety, jego kochanka miała także męża, a on był kapitanem gwardii miejskiej, przez co Neptala została złapana od razu, po zabójstwie swego męża. Gwardia oddała ją w ręce areny, ponieważ była jedyną złapaną kobietą, która potrafiła posługiwać się bronią.
Postać: Cassia
Kod: Nie pamiętam
Cechy Charakterystyczne: Neptala świetnie posługuję się długim ostrzem, a przed walką obiecuje rywalowi (jeżeli to facet) noc pełną wrażeń, jeżeli da jej wygrać... :-)

MaCio$ 

Monet: 2

Wysłany: 11-09-10, 22:46     

Jeżeli mogę to też chcę być :)

Imię: Zygfryd
Ksywa: Brak (Chyba nie trzeba :) )

Za co trafił na arenę? Zygfryd był paladynem, niestety został wrobiony przez przyjaciół w "nieprawdziwe" interesy z bandytami, od stryczka uratowała go długa służba Królowi. Walczy na arenie bo musi i chce pokazać że jest niewinny.

Postać: Andre
Kod postaci: Mil_311_andre
Cechy charakterystyczne: Sprawnie posługuje się bronią jedno i dwuręczną oraz dobrze stawia na swoją SILNˇ obronę, jest honorowy, NIGDY nie przecenia siebie i docenia przeciwnika podczas walki.

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

Ostatnio zmieniony przez MaCio$ 18-10-10, 17:59, w całości zmieniany 2 razy  

lordwik 

Monet: 1

Wysłany: 16-09-10, 21:06     

Imię:Thorgar
Ksywa:Pan czaszek
Za co trafił na arenę:Thorgar dowodził bezlitosną grupą świetnie wyćwiczonych bandytów którzy potrafili bez skrupółów wyrżnąć całą wioske cywilów. Jednak nie był on zbyt muskularny, jego siła tkwiła w jego zwinności. Pewnego dnia razem z bandą napadł na karawanę która okazała się być zasadzką rycerzy, gdy zaatakowali banci palladyni wyłonili się razem z magami z krzaków i zdołali zabić kamratów Thorgara a jego samego postanowili "skierować na arenę".
Postać: pal_251 (palladyn Orik)
Kody: itmw_elbastardo itar_djg_l (lekki pancerz łowcy smoków)
Cechy charakterystyczne:jest bardzo zwinny i zwykle walczy niechonorowo.

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 16-09-10, 21:47     

Imię: Iłja (a co tam - moja postać ze stalkera przechodzi do gothica xD Chociaż tam nie był takim wariatem.) (Ksywa- Pogrobowiec/Czarnowidz - i tak i tak)
Za co trafił na arenę: Za wielokrotne morderstwo.... tak, trzeba to powiedzieć - ten człowiek, to psychopata. Zamordował pięciu paladynów (zawsze ciosem w plecy... bardzo nie lubi paladynów i magów ognia. Ich załatwił trzech - dla odmiany z łuku.), do tego kilkunastu strażników miejskich. Jeśli chodzi o normalnych ludzi, to nie wiadomo - wciąż odnajdowane są ich kawałki.

Postać: Eh... gothica chwilowo nie mam.... O, daj Kruka (on z mordy pasuje... taki mHoczny jest)

Cechy : Mimo swojego... psychopatyzmu, jest jednak cholernie inteligentny. To raczej Socjopata, z lekkim odchyleniem w kierunku psychopatyzmu. Słowem - inteligentny wariat. Zabijanie zdaje się sprawiać mu przyjemność. Świetnie walczy bronią jednoręczną (mimo to lubi wbijać je ludziom w plecy - wtedy są mniej kłopotliwi) i nieźle strzela z łuku.

Swoją drogą - albo będzie mistrzem areny, albo skończysz jak "zwykli ludzie" których dorwał, muahahah ! :D

karpczonisko 

Wysłany: 17-09-10, 16:49     

A i proszę was bardzo o jedno. O cierpliwość. W tej chwili pracuję nad Soldier Side III oraz Navil ,,Początek,,. Dlatego spodziewajcie się pierwszych dwóch arkuszów w styczniu.

Odpowiedz do tematu