Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
20-02-12, 20:57
Uniwersytet Alibaba - Praktyki
Autor Wiadomość
Generał 

Monet: 16
Medale: 3

Wysłany: 15-08-11, 17:21   Uniwersytet Alibaba - Praktyki  

http://s4.ifotos.pl/img/plakat_happnpw.png - dla tych co nie widzą plakatu

Fabuła: Ojciec Dy-Rektor wysyła czwórkę studentów do miasta na praktyki. Tak naprawdę jest to krypto wyprawa, w celu uratowania miasta, przed Voltem Loldemortem. Przywołuje piekielne sługi, aby zakłócić porządek publiczny. Na pomoc rusza Śpiący, który zdradza Volta. Razem pokonują Zło i ratują miasto z opresji. Dobra, to nie jest prawdziwa fabuła, już mnie denerwują studenci ratujący świat po raz enty.
Prawdziwa fabuła: Ojciec Dy-Rektor wysyła czwórkę studentów do miasta na praktyki. Niestety, każdy dostał praktykę nieodpowiadającą jego kierunkowi. Na dodatek studenci dostają wielki hostel na własny użytek. Postanawiają robić mega imprezę, ale na przeszkodzie stoi brak funduszy na... herbatę. Czy studentom uda się zebrać pieniądze?

Rekrutacja: http://gothickomiksy.pl/t...i-ua-vt5959.htm

Ostatnio zmieniony przez Generał 15-08-11, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 6

Wysłany: 15-08-11, 21:13     

No, no kolejna część UA, chyba najbardziej rozpowszechnionej komiksowej marki, się zbliża :) Przygotujmy się na kolejną dawkę absurdu i humoru.
Podoba mi się pomysł zmienienia koncepcji, wyruszenie w miasto itd.
Co do plakatu to podoba mi się. Fajnie ująłeś tych czterech na pierwszym planie, pewnie główni bohaterowie :) Jest też UFO, szalony naukowiec, jakaś kamera... No, mogą być niezłe jaja :) Czekam niecierpliwie 9/10

Ps. Po umiejscowieniu Ministra Łowców UFO stwierdzam, że chyba sobie wybrałem postać, która małą rolę odegra w komiksie :(

Pumo 
Full-Time Employee

Medale: 10

Wysłany: 23-08-11, 21:57     

Uuu, biedaczysko, masz tylko jeden komentarz, czas coś z tym zrobić :D
Fabuła zapowiada się nad wyraz ciekawie. Bardzo mi się podoba motyw z praktykami. Ten komiks ma zadatki na najfajniejszą historię w całej serii, więc mam nadzieję że postarasz się pod tym względem wykminić coś wyjątkowo oryginalnego i wciągającego.
Plakat jest bardzo fajny, najlepsze jest w nim to, co się dzieje w tle. Każdy ma w głębokim poważaniu bohaterów, którzy tylko wkurzają i zasłaniają najciekawsze wydarzenia xd. Podoba mi się to, ci filmowcy (chyba) z kamerą, szkielety, UFO. To nadaje zapowiedzi świetnego klimatu.
Zapowiedź z pewnością udana, spodziewam się dobrego komiksu :P Powodzenia.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Karik04 

Monet: 5
Medale: 4

Wysłany: 24-08-11, 06:58     

Z miłą chęcią bym ocenił. Ba, oceniałem nawet, ale GK wylogowało mnie przy wysyłaniu wiadomości.

Więc tak - komiks zapowiada się znakomicie. Fabularnie będzie chyba najlepszy, jeśli wszystko dobrze poprowadzisz.
Plakat mnie urzekł. Wygląda naprawdę ładnie, jest niezłą prezentacją bohaterów. Oni tak sobie idą a w tle niezły mindfuck się wyprawia. W każdym razie, mnie plakat chwycił za serce.
UA to UA, więc wierzę, i mam do tej wiary prawo, że zrobisz naprawdę dobry komiks komediowy.
9+/10.

Generał 

Medale: 3

Wysłany: 20-02-12, 20:47     

Proszę o zamknięcie tego tematu. Powód: już jeden arkusz komiksu wyszedł.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi